Zijn er overheidsstimulansen voor het plaatsen van zonnepanelen?

het plaatsen van zonnepanelen

De federale overheid heeft, in samenwerking met deelstaatregeringen en lokale nutsbedrijven, veel prikkels ingevoerd om huiseigenaren aan te moedigen zonnepanelen bij hen thuis te installeren. Deze omvatten belastingkredieten, kortingen en prestatiegerichte prikkels.

De meest populaire vorm van stimulering is een heffingskorting, waarmee huiseigenaren een deel van de kosten van hun zonne-energiesysteem van hun belastingen kunnen aftrekken. Dit is beschikbaar gedurende een bepaalde tijd na de installatiedatum en geldt voor zowel residentiële als commerciële zonnesystemen.

zonnepanelen Halsteren

Dit maakt zonne-energie een betaalbare optie voor huiseigenaren die kunnen besparen op hun elektriciteitsrekening door hun eigen stroom op te wekken. Het federale belastingkrediet voor zonne-energie zal naar verwachting dalen tot 22% in 2023 en volledig eindigen in 2024, dus dit is een goed moment om hiervan te profiteren.

Zijn er overheidsstimulansen voor het plaatsen van zonnepanelen?

Kortingen zijn een ander soort stimulans die huiseigenaren geld teruggeeft voor hun zonne-installatie. Het exacte bedrag verschilt per locatie en het type geïnstalleerde zonnestelsel. Het is dus belangrijk om te kijken wat er in uw regio beschikbaar is. Een goede bron om te gebruiken is de Database of State Incentives for Renewables & Efficiëntie, met specifieke details over kortingen in elke staat.

Dit soort prikkels helpen de initiële kosten van de overstap op zonne-energie te verlagen, en kunnen worden gecombineerd met andere programma’s om uw totale kosten nog verder te verlagen. Ze zijn echter niet voldoende om de volledige initiële kosten van een nieuw zonnestelsel te dekken.

Veel staten, waaronder New York, hebben hun eigen kortingsprogramma’s voor mensen die zonne-energie gebruiken. De details van deze programma’s zijn vaak ingewikkeld, dus u kunt het beste samenwerken met een zonne-energieaannemer die de ins en outs van hun lokale prikkels begrijpt. Zij kunnen uw huis inspecteren, bepalen welk soort systeem het beste past en u vervolgens helpen bij het aanvragen van beschikbare premies en financiering.

Een andere veel voorkomende stimulans is een nettometerprogramma, waarmee huiseigenaren op zonne-energie factureringskredieten kunnen krijgen voor de elektriciteit die hun zonnepanelen opwekken maar niet verbruiken. Dit helpt de kosten te compenseren van het verbruiken van energie uit het elektriciteitsnet ‘s nachts of op bewolkte dagen, wanneer uw zonnestelsel niet zoveel elektriciteit produceert als u nodig heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *